Vermoorde tonprater Frank Schrijen lag dagen dood in zijn huis voordat hij werd gevonden

12 juni 2020 om 13:26 • Aangepast 19 juni 2020 om 15:44
nl
Frank Schrijen heeft zeker drie dagen dood in zijn huis aan de Steenstraat in Boxmeer gelegen voordat hij er op 1 maart werd aangetroffen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De 56-jarige tonprater was door geweld om het leven gekomen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bijna anderhalve week na de vondst van zijn lichaam werd een bewoner van een asielzoekerscentrum (azc) in het Limburgse Echt aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij wordt verdacht van moord en staat dinsdag voor het eerst, pro forma, voor de rechtbank in Den Bosch. Het is niet bekend hoe de moord is gepleegd.

De verdachte is een man van 26, hij werd opgepakt in een huis in Gilze. Mogelijk gaat het ook hier om een woning van een azc.

'Ronselen van asielzoekers'
Frank Schrijen was tientallen jaren een bekende verschijning bij tonpraat- en andere carnavalsevenementen in Brabant, Limburg en Gelderland. Maar over hem deden ook lang verhalen de ronde dat hij onder anderen jonge asielzoekers voor seksuele activiteiten ronselde, zo vernam Omroep Brabant van verschillende bronnen.

Verder werd gesuggereerd dat hij mogelijk vóór 1 maart al was gedood. Die zondagavond werd hij gevonden, pas een dag later meldde de politie dat er in de Steenstraat in Boxmeer een dode man was aangetroffen. Ze ging er meteen vanuit dat het slachtoffer geen natuurlijke dood was gestorven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.