Man (20) deelt foto van AK-47 op Snapchat en wordt door arrestatieteam opgepakt

12 juni 2020 om 14:30 • Aangepast 19 juni 2020 om 14:34
nl
Een 20-jarige man uit Oss heeft maandag geleerd dat je niet zomaar alle berichten kan doorplaatsen op sociale media. De man zag een foto van een AK-47 langskomen, en plaatste die op zijn eigen account. Niet veel later werd hij met veel bombarie door een arrestatieteam opgepakt, omdat de politie dacht dat de Ossenaar zelf de kalasjnikov te koop aan bood.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De jongeman werd door een arrestatieteam aangehouden in zijn huis, nadat de politie een foto van het vuurwapen op Snapchat zag, met onder meer de tekst: ‘Voor mannen met doekoe’. Daaruit concludeerde de politie dat het wapen, een AK-47, te koop werd aangeboden.

Foto gedeeld
Maar de vork zat heel anders in de steel. Aan het bericht was namelijk niet te zien dat het een zogenaamde ‘repost’ betrof. De jongen had de foto op een ander Snapchat-account voorbij zien komen en het vervolgens gedeeld in zijn eigen kanaal. Hij vond de foto er ‘vet’ uitzien, zegt de politie. De man hoopte zelf meer volgers te krijgen door de repost.

Maar dat pakte dus anders uit. Op maandagavond had de jongeman een arrestatieteam voor zijn deur staan.

Ook beelden van de arrestatie werden gedeeld op sociale media (foto: vkmag).
Ook beelden van de arrestatie werden gedeeld op sociale media (foto: vkmag).

De politie wil met een bericht op sociale media andere jongeren waarschuwen goed na te denken wat voor impact berichten op Snapchat of andere sociale media kunnen hebben. “Zowel wat betreft de maatschappelijke onrust als onze politie-inzet”.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!