Ladingdieven stelen 2000 kilo tin uit vrachtwagen langs de A67

19 juni 2020 om 10:51 • Aangepast 26 juni 2020 om 10:34
nl
Een gestolen lading tin die in de nacht van woensdag op donderdag langs de A67 bij Geldrop werd gestolen, is teruggevonden. Het gaat in totaal om tweeduizend kilo tin. De gestolen lading werd donderdagochtend teruggevonden in een bestelbus die stond aan de Sluisweg in Erp, zo maakte de politie vrijdagochtend bekend.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Bij controle van de bus werd de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 31-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van heling of diefstal van het metaal. Volgens de politie moet de diefstal het werk zijn geweest van een groep. "Tweeduizend kilo tin overladen, daar ben je namelijk wel even mee bezig", zegt een woordvoerder.

De Duitse vrachtwagenchauffeur die op parkeerplaats Meelakkers langs de A67 bij Geldrop het slachtoffer werd van de ladingdiefstal meldde de diefstal zelf. Hij was niet wakker geworden van de dieven.

Naar het toilet
"Hij moest naar het toilet en op dat moment ontdekte hij de diefstal." Een andere vrachtwagenchauffeur vertelde tegen de politie dat hij verschillende mensen over de snelweg had zien vluchten. Ook had hij een bestelbus zien wegrijden.

Rond halfvijf donderdagochtend zagen agenten op de Sluisweg in Erp een bestelbus staan die aan de opgegeven beschrijving voldeed. In het busje vonden ze de lading tin. De Duitse chauffeur heeft bevestigd dat dat zijn gestolen lading is.

Verder onderzoek
De ladingdiefstal wordt door de politie nog verder onderzocht. Vorige week was er namelijk ook al een ladingdiefstal waarbij dure metalen werden buitgemaakt. Hiervoor werd ook een Roemeen aangehouden. Hij was samen met een andere verdachte tijdens een achtervolging door de politie uit een rijdend busje gesprongen.

Of het hier gaat om dezelfde groep ladingdieven, kan de politie niet met zekerheid zeggen. Maar de zaken lijken volgens een woordvoerder erg op elkaar. Een verband wordt dan ook vermoed.

Hotspot voor ladingdieven
De A67 tussen Eindhoven en Venlo en ook de A73 tussen Venlo en Nijmegen zijn volgens de politie sowieso 'hotspots voor ladingdieven'. Langs beide snelwegen is het de laatste jaren geregeld raak.

Soms gaat het hierbij om groepen, dan weer om tweetallen, laat een woordvoerder weten. "We zijn er dan ook heel alert op wanneer we een melding krijgen", geeft hij aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!