Video

Opnieuw brand tijdens sloop van transportbedrijf Van der Heijden in Hapert

25 juni 2020 om 19:06 • Aangepast 2 juli 2020 om 18:04
nl
Ruim drie weken na de enorme brand bij Van der Heijden Transport in Hapert, ging het weer mis. De brandweer moest donderdag twee keer uitrukken voor oplaaiend vuur tijdens sloopwerkzaamheden.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De eerste brand ontstond rond twaalf uur 's middags. De brandweer moest rond zes uur terugkomen, omdat het vuur weer oplaaide. "Bij de brand komt veel rook vrij. Het zorgt voor veel stankoverlast voor de omgeving", meldt een woordvoerder ter plaatste.

Brandbare stof
"In het pand lag een brandbaar, vettig goedje opgeslagen. Die stoffen zijn nu ook nog in de sloopresten te vinden", verklaart de woordvoerder. De combinatie van warmte en wrijving tijdens het slopen zorgt ervoor dat het licht ontvlambare goedje begint te branden.

Bij het vuur komen overigens geen gevaarlijke stoffen vrij. De brandweer is nu met de sloper in overleg. Het is de bedoeling dat het sloopbedrijf de resten zelf nat gaat houden, zodat de brandweer niet steeds op hoeft te komen draven.

Ingestort
Op 29 mei ontstond een enorme brand bij het transportbedrijf tijdens werkzaamheden aan het dak. Het pand aan de Diamantweg stortte die dag grotendeels in. Het vuur staat bij veel mensen nog op het netvlies. Een hoogwerker van de brandweer vatte zelfs vlam.

De brandweer zette bovendien ongebruikelijk groot materieel in. Zo waren zeker drie crashtenders ter plaatse. Dit zijn voertuigen van de vliegbasis Eindhoven die normaal bedoeld zijn voor het bestrijden van vliegtuigbranden.

De brandweer zette in mei crashtenders in. (archieffoto: Rico Vogels/SQ Vision)
De brandweer zette in mei crashtenders in. (archieffoto: Rico Vogels/SQ Vision)
Zelfs deze brandweerwagen moest het in mei ontgelden. (archieffoto: Rico Vogels/SQ Vision)
Zelfs deze brandweerwagen moest het in mei ontgelden. (archieffoto: Rico Vogels/SQ Vision)

Bekijk hieronder beelden van de brand in mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.