Primeur voor N639: trajectcontrole op provinciale weg tussen Baarle-Nassau en Chaam

29 juni 2020 om 12:15 • Aangepast 7 juli 2020 om 10:34
nl
De N639, de weg tussen Baarle-Nassau en Chaam, wordt de eerste provinciale weg met een trajectcontrole In Brabant. De invoering van deze snelheidsmeting is op dinsdag 7 juli, Er wordt dag en nacht gecontroleerd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vanaf deze dag wordt over een afstand van vijf kilometer dag en nacht de snelheid gemeten. Bij de controle wordt gekeken naar de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Dit gebeurt in beide richtingen.

'Door controle veiliger'
Op de weg tussen Baarle-Nassau en Chaam mag maximaal 80 kilometer per uur worden gereden. De verkeerssituatie moet hier door de trajectcontrole veiliger worden. De plannen hiervoor werden een kleine drie jaar geleden aangekondigd, met instemming van de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

Tot nu toe wordt in Brabant alleen op de snelweg A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal trajectcontrole toegepast. Deze snelheidsmeting werd hier in 2013 ingevoerd. Het heeft de schatkist van de Nederlandse staat ondanks wat technische problemen al miljoenen euro's opgeleverd.

Nog meer wegen met trajectcontrole
Op nog drie andere provinciale wegen in Brabant gaat in het najaar ook de trajectcontrole van start. Een daarvan is de N260 bij Tilburg. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de snelheidsaanpak op de N261 zou worden toegepast, maar dat plan is veranderd.

Ook op de N564, tussen het Limburgse Weert, Budel en de Belgische grens, komt trajectcontrole. In het najaar wordt die ook ingevoerd op de N277. Op deze Middenpeelweg gaat het om het stuk tussen Ysselsteyn, in Limburg, en het dorp Zeeland.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.