Kermis Kaatsheuvel gaat tóch niet door

30 juni 2020 om 16:26 • Aangepast 8 juli 2020 om 12:21
nl
Het leek op het laatste moment allemaal goed te komen voor de kermis in Kaatsheuvel. Maandag kwam de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, met groen licht, maar met de finish in zicht trekt nu de organisatie zelf de stekker eruit.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Waarom de organisatie toch heeft besloten geen kermis te willen organiseren, zegt een woordvoerder van de gemeente niet precies te weten. “We hadden de indruk dat we deden wat we konden als gemeente. Wij zouden zorgen voor de inzet van gastheren en gastvrouwen. We zouden als gemeente de straatreiniging na de kermis op ons nemen. En we hebben aangeboden om in het geval van tegenvallende bezoekersaantallen de pachtsom te verlagen."

Rekening achteraf
Maar daar wringt het, voor de organisatie van de kermis, zegt John van Dam namens de exploitanten. "De gemeente wilde pas achteraf zeggen wat we moesten betalen. Maar zo werkt het niet. Je wil wel van tevoren weten wat het gaat kosten." De gemeente wilde best meedenken, benadrukt hij, maar pas een rekening achteraf was de dealbreaker. "Daar haakten m'n collega's allemaal op af."

Later in het jaar
De kermis in Kaatsheuvel zou van aanstaande vrijdag tot en met dinsdag gehouden worden. De organisatie wil nu kijken of er een andere datum gevonden kan worden om de kermis te houden. Daar moet de gemeente zich nog over buigen.

Kermisliefhebbers kunnen komend weekend in Brabant toch aan hun trekken komen. In Beugen, Maashees (twee kerkdorpen van de gemeente Boxmeer) en Moergestel wordt de draad vrijdag wél opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!