Politie controleert alles en iedereen tijdens grote actie in Den Bosch

2 juli 2020 om 18:42 • Aangepast 9 juli 2020 om 18:24
nl
Den Bosch wordt donderdag ondersteboven gekeerd door de politie, douane en andere opsporingsteams. Met ruim zeventig man wordt alles en iedereen gecontroleerd.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De actie maakt deel uit van een grotere campagne tegen de zogeheten 'ondermijning'van de samenleving', zo laat de politie weten.

Speurhonden
Motoragenten plukken chauffeurs uit het verkeer en nemen ze mee naar een locatie aan de Oude Vlijmenseweg bij de Brabanthallen. Er worden ook speurhonden ingezet en de douane zoekt met scanners naar verborgen ruimtes in voertuigen.

De controle heeft dusver geleid tot de aanhouding van vier personen. Een chauffeur is opgepakt voor rijden onder invloed. Drie andere mensen zitten vast nadat bij hen drugs in de auto werd gevonden.

Scooter kwijt
Na een inspectie aan de Siloweg is een pand gesloten vanwege illegale bewoning. Verder raakte iemand zijn scooter kwijt. Hij was eerder aangehouden en had geen rijbewijs. Een half uur later werd hij opnieuw rijdend gesignaleerd waarop zijn scooter in beslag werd genomen.

De controle gaat nog door tot laat in de avond. De politie laat weten dat vrijdag het eindresultaat bekend wordt gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.