Anderhalf miljoen per jaar voor Philharmonie zuidnederland: langer zekerheid - Omroep Brabant

Anderhalf miljoen per jaar voor Philharmonie zuidnederland: langer zekerheid

8 juli 2020 om 16:20 • Aangepast 15 juli 2020 om 15:34
nl
Philharmonie zuidnederland krijgt anderhalf miljoen euro subsidie per jaar, de komende vier jaar. Tenminste, als het aan Gedeputeerde Staten ligt.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het zou voor het eerst zijn dat er weer langjarige zekerheid is voor het orkest. Tot nu toe werd steeds voor een of twee jaar subsidie toegekend. Provinciebestuurder Wil van Pinxteren: “Een grote en professionele organisatie als Philharmonie zuidnederland heeft op lange termijn zekerheid nodig om prestaties op een adequate en effectieve wijze uit te voeren.”

"Dit is heel erg goed nieuws"

Stefan Rosu van 'de Philharmonie' is blij met het besluit van de provincie. “Dit is echt heel erg goed nieuws, de eerste belangrijke stap op weg naar een hopelijk positief besluit van Provinciale Staten. We zijn vooral blij, omdat het provinciebestuur hiermee laat zien dat het begrijpt hoe belangrijk het voor Philharmonie zuidnederland is om meerjarige zekerheid te hebben. Dat is echt noodzakelijk voor de continuïteit.”

Bij het stemmen voor het Brabantse bestuursakkoord in mei van dit jaar, werd een motie om een meerjarige subsidie aan 'de Philharmonie' toe te kennen, nog van tafel geveegd. Daar komt nu dus verandering in. De eerste anderhalf miljoen, voor 2021, is al gevonden. Provinciale Staten moeten nog instemmen met de andere drie jaar.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.