Farmers Defence Force geeft ultimatum, maar minister Schouten gaat er niet op in

13 juli 2020 om 13:14 • Aangepast 20 juli 2020 om 13:24
nl
De actiegroep Farmers Defence Force heeft minister Carola Schouten een ultimatum gesteld. De boeren willen dat de omstreden veevoermaatregel uiterlijk 21 juli van tafel gaat. Tot die tijd zullen er geen acties worden gehouden. Minister Schouten zegt echter dat ze dit ultimatum naast zich neerlegt.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Als de minister de eis van minder eiwit in het voer niet intrekt, komen de boeren weer in actie en worden volgens FDF wegen opnieuw geblokkeerd. "Dan zullen de FDF-strijders ervoor zorgen dat er vanaf 21 juli 2020 stikstof wordt gereduceerd. En heel Nederland zal daaraan bijdragen", schrijft voorman Mark van den Oever in een verklaring op Facebook. Het is niet duidelijk of de boeren na de reactie van Schouten nog steeds een week lang hun acties opschorten.

De minister wijst erop dat de voermaatregel de steun heeft van de Tweede Kamer. Ze vraagt nog wel extra advies over de voermaatregel. Dat wil ze eerst afwachten.

Veel acties
De boeren hebben de afgelopen weken in het hele land actie gevoerd tegen de veevoermaatregel. In onze provincie werden onder meer het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg de ingang van Eindhoven Airport, de A2 bij Liempde en het gebouw van Omroep Brabant geblokkeerd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.