Maison van den Boer in zwaar weer, maar cateraar zou dicht bij akkoord met schuldeisers zijn

14 juli 2020 om 16:30 • Aangepast 21 juli 2020 om 16:04
nl
Cateraar Maison van den Boer uit Veghel is naar eigen zeggen dichtbij een akkoord met schuldeisers. Daarmee zou een dreigend faillissement kunnen worden afgewend. Verschillende leveranciers hadden eerder een bankroet aangevraagd, nadat het Veghelse bedrijf door de coronacrisis vrijwel alle inkomsten zag wegvallen. Die aanvraag zetten ze echter niet door, zegt een woordvoerder van Maison van den Boer.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

Leveranciers, waaronder uitzendbureaus, kregen van Maison van den Boer het dringende verzoek een groot deel van hun vorderingen weg te strepen. Enkele partijen gingen daar aanvankelijk niet mee akkoord, maar ze gingen na hun faillissementsaanvraag toch weer om tafel met de cateraar. Als er een overeenkomst is, zal een speciale commissie toezicht houden op uitbetaling aan schuldeisers.

De cateraar zou dit jaar voor grote evenementen, zoals kunstbeurs Tefaf en SAIL, voor eten en bediening zorgen. Door de lockdownmaatregelen gingen die opdrachten niet door, waardoor de inkomsten met 90 procent daalden.

Eerder maakte het bedrijf dat 300 medewerkers heeft, bekend 140 van de vaste personeelsleden te ontslaan en tijdelijke contracten niet te verlengen. Een akkoord met schuldeisers zou geld vrijmaken voor een sociaal plan. Met datzelfde doel voor ogen verkoopt Maison van den Boer zijn onderdeel voor catering in de zorg. Door dit winstgevende dochterbedrijf af te stoten vult het bedrijf ook zijn kasmiddelen aan.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.