Video

Politiewagen crasht bij massale achtervolging met snelheden tot 260 per uur

17 juli 2020 om 07:24 • Aangepast 24 juli 2020 om 07:14
nl
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag massaal jacht gemaakt op de bestuurder van een auto. Acht politieauto's zetten de achtervolging, dwars door Huijbergen en over de A16 en de A58. Daarbij werden snelheden boven de 260 kilometer per uur gehaald. Eén politiewagen crashte, niemand raakte gewond.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De achtervolging begon rond twee uur 's nachts op de A16 bij Dordrecht en ging onder andere via de A58 langs Etten-Leur en Roosendaal. De bestuurder ging bij Putte de grens over naar België, met acht politiewagens in z'n kielzog. Daarna scheurde hij weer terug naar Nederland.

Na een half uur stopte de automobilist in Huijbergen. Hij sprong uit de wagen en ging ervandoor. Agenten wisten hem aan te houden. In zijn auto werd vermoedelijk harddrugs gevonden. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Een man in Huijbergen zag de achtervolging vanuit zijn achtertuin, vertelt hij

Op Twitter maakte de politie excuses aan inwoners in de omgeving van Huijbergen voor de vele sirenes: "Onze excuses dat we u wakker hebben gemaakt, maar nu weet u in ieder geval waarom dat was. Hopelijk voor nu verder een goede nachtrust."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.