Pakketten cocaïne gevonden in auto na wilde achtervolging door 8 politiewagens

17 juli 2020 om 11:17 • Aangepast 3 augustus 2020 om 17:18
nl
In de auto van de man waarop donderdagnacht een ware klopjacht werd gehouden op de A16 en A58, zijn 15 pakketten met vermoedelijk cocaïne gevonden. Naar schatting gaat het om 16 kilo. De 35-jarige automobilist die achtervolgd werd door acht politieauto's, verstopte zich uiteindelijk in de tuin van een huis in Huijbergen, voordat hij werd opgepakt.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De woonplaats van de man is niet bekend. Hij reed in een auto met een Frans kenteken.

De man reed 's nachts rond twee uur op de A16 bij Dordrecht. Toen hij een politieauto zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Daarbij werden snelheden boven 260 kilometer per uur gehaald.

Verstopt in tuin
Nog zeven politiewagens van de eenheid Zeeland - West-Brabant sloten zich aan. De achtervolging ging onder andere via de A58 langs Etten-Leur en Roosendaal. Bij Putte ging de bestuurder de grens over naar België, daarna scheurde hij weer terug naar Nederland.

In het centrum van Hoogerheide crashte een van de politieauto's. Niemand raakte daarbij gewond.

De man reed verder door naar Huijbergen, de Vennekensstraat in, een doodlopende straat. Hij stapte uit en ging er te voet vandoor. Een agent met speurhond vond de man verstopt in de tuin van een huis. Hij is aangehouden en zit vast voor verhoor.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.