Agenten bedreigd met zwaard: man krijgt 30 uur taakstraf en moet schadevergoeding betalen

21 juli 2020 om 19:26 • Aangepast 5 augustus 2020 om 12:35
nl
Een man die in zijn woonplaats Tilburg twee agenten met een zwaard bedreigde, heeft dertig uur taakstraf gekregen. Ook moet hij de politiemedewerkers ieder 250 euro schadevergoeding betalen, zo bepaalde de politierechter in Breda dinsdag.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een deel van de straf heeft de 44-jarige Tilburger ook te danken aan het feit dat hij 25 gram hennep bij zich had.

De man was in maart dit jaar grommend en zwaaiend met het zwaard op de agenten afgekomen. Die waren die dinsdagochtend gealarmeerd na een melding van geluidsoverlast in de wijk Stokhasselt (Tilburg-Noord).

Medebewoners wakker gehouden
Iemand zou in verwarde staat medebewoners van een appartementencomplex met zijn geschreeuw de hele nacht wakker hebben gehouden. Agenten dachten de bewuste man tot bedaren te kunnen brengen, maar ze deinsden terug toen de Tilburger het zwaard trok. Al pratende wisten ze hem toch tot rust te manen en aan te houden.

Volgens de advocaat was zijn cliënt volledig ontoerekeningsvatbaar; de politierechter was het hiermee niet eens. Wel hield hij rekening met het feit dat de Tilburger in een schuldhulpverleningstraject zit en begeleiding krijgt van een GGZ-instelling. Verder pleitte voor hem dat hij geen strafblad had, de rechter niet bang is voor herhaling en dat de dader tijdens het incident niet onder invloed van drank of drugs was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.