Mondkapjes in alle winkels in Baarle-Nassau, als het aan de gemeente ligt - Omroep Brabant

Mondkapjes in alle winkels in Baarle-Nassau, als het aan de gemeente ligt

27 juli 2020 om 14:14 • Aangepast 3 augustus 2020 om 16:14
nl
De gemeente Baarle-Nassau wil dat iedereen die in het dorp een winkel binnen gaat een mondkapje draagt. In winkels in de Belgische buurgemeente Baarle-Hertog is het dragen van een mondkapje sinds afgelopen weekend al verplicht. Om onduidelijke situaties in het enclacvedorp te voorkomen, komt de gemeente nu met het advies: 'Winkel in? Mondkapje op'.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De gemeente roept alle winkels in het centrum van Baarle-Nassau op om het dragen van een mondkapje op te nemen in het deurbeleid. Iedereen is en blijft van harte welkom in het centrum, laat de gemeente maandag weten. Maar dat geldt niet voor het coronavirus.

"Door met elkaar de maatregelen op te volgen, houden we corona onder controle. We merken dat de verwarring over maatregelen hiervan afleidt. Daarom komen we met het advies: winkel in? Mondkapje op”, licht burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf toe.

Vervelende situaties voorkomen
Veel maatregelen in Nederland en België zijn gelijk aan elkaar. Regelmatig de handen wassen, extra voorzichtig zijn met kwetsbare mensen en anderhalve meter afstand houden zijn bekende regels aan beide zijden van de grens. Specifiek voor mondkapjes gelden op dit moment verschillende regels in beide landen.

“Zeker als het druk is, lukt het niet altijd om 1,5 meter afstand te houden. Dit leidt tot vervelende situaties voor bezoekers en winkelpersoneel. Dat is een andere reden dat we komen met het advies”, zegt de burgemeester verder.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.