Amerikaanse concerten Guus Meeuwis verplaatst naar 2021

27 juli 2020 om 22:24 • Aangepast 3 augustus 2020 om 23:04
nl
Guus Meeuwis bleef lang hopen dat zijn concerten in oktober in New York toch door konden gaan, maar nu moet hij door de aanhoudende coronacrisis toch de handdoek in de ring gooien. De twee concerten in de Webster Hall worden verplaatst naar oktober 2021.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Sommige fans betaalden duizenden euro's voor kaarten en de reis. De aangeschafte concertkaarten blijven geldig voor de nieuwe data, maar fans kunnen de kaarten ook inleveren, waarbij ze geld terug krijgen.

"Tot onze spijt moeten we melden dat de shows verplaatst worden naar 2021. We hebben ons lang ingespannen om duidelijkheid vanuit de Amerikaanse autoriteiten te krijgen over geldende maatregelen in oktober", meldt organisator Modestus Concerts & Events.

Veel andere shows verplaatst
Die duidelijkheid is er nog niet, geeft het productiehuis aan. "Maar de realiteit is dat de meeste shows in New York (waaronder alle shows op Broadway) tot 1 januari inmiddels zijn verplaatst. Wij vinden dat we een besluit over deze shows niet langer kunnen uitstellen, omdat wij niet geloven dat de situatie in New York op korte termijn dusdanig zal veranderen dat de shows op een verantwoorde en kwalitatieve manier plaats kunnen vinden."

Jubileum
Ook mag de gezondheid van de bezoekers niet in gevaar komen. Meeuwis zit 25 jaar in het artiestenvak. Dat jubileum wilde hij vieren met de speciale concerten. Er was iedere avond plek voor 1500 bezoekers, kaartjes gingen grif over de toonbank.

In april zei de zanger nog tegen Omroep Brabant dat de concerten, als het aan hem lag, gewoon door zouden gaan. "We bekijken het van dag tot dag en van week tot week. We hebben nog tijd", stelde hij. "We houden het nauwlettend in de gaten, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat het niet gaat lukken."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.