Man vraagt 1 miljoen euro omzetbelasting terug, maar belastingdienst ruikt onraad

6 augustus 2020 om 10:43 • Aangepast 13 augustus 2020 om 10:44
nl
De FIOD heeft woensdag een 38-jarige man uit de gemeente Halderberge aangehouden op verdenking van belastingfraude. De man, een ondernemer, zou ten onrechte omzetbelasting hebben teruggevraagd voor een bedrag van 1 miljoen euro.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
ANP & Paul Ruiter

Het huis van de man is doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. De fiscale opsporingsdienst kwam in actie na een signaal van de belastingdienst, die de teruggave van het geld heeft tegengehouden.

Een woordvoerder van de FIOD geeft aan niet te willen toelichten uit welke plaats de verdachte komt, omdat zich in de gemeente Halderberge een aantal kleinere dorpen bevinden.

Herleidbaar
"Dan wordt het te herleidbaar", vertelt de woordvoerder. "In zulke gevallen noemen we alleen de gemeente." Ook over de sector waarin de man actief is, wil de opsporingsdienst niets zeggen. Wel geeft de FIOD aan dat de onderneming van de verdachte staat ingeschreven op zijn woonadres.

De Belastingdienst kreeg de man vorige maand in het vizier, toen hij de betreffende aangifte deed. Voorlopig blijft hij vastzitten, in afwachting van verder onderzoek. De FIOD verwacht niet dat er nog meer mensen zullen worden aangehouden, laat de woordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.