Plan voor coronateststraat op Eindhoven Airport in de maak: 'Bovenaan het lijstje na Schiphol'

6 augustus 2020 om 19:32 • Aangepast 18 augustus 2020 om 16:13
nl
Er komt hoogstwaarschijnlijk op korte termijn een teststraat bij Eindhoven Airport. Zo kunnen passagiers die terugkomen uit een risicogebied zich snel laten testen op het coronavirus. Dat zegt Theo Weterings donderdagavond tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De burgemeester van Tilburg en voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zei tijdens een live-uitzending na de persconferentie: "Schiphol is zeker, maar Eindhoven Airport en Rotterdam zullen waarschijnlijk snel volgen. Die staan daarna bovenaan het lijstje. Een precieze datum heb ik nog niet maar ik verwacht dat de teststraat er snel komt."

Niet verplicht
Het zal voorlopig niet verplicht zijn voor mensen om zich te laten testen op het vliegveld. Dat is juridisch niet mogelijk, net zo min als het verplichten van reizigers om thuis in quarantaine te gaan na terugkomst uit een risicoland.

Met een teststraat bij het vliegveld wil het kabinet de drempel voor terugkeerders verlagen om zich toch te isoleren bij thuiskomst. Door reizigers twee keer in korte tijd te testen, kan de quarantainetijd verkort worden.

Laten testen
Sinds deze week kunnen passagiers zich al laten testen op Eindhoven. Het gaat om een commerciële test van de bedrijven Ecolog en Pro Health. Iedereen kan zich er laten testen voor 105 euro. De uitslag is er binnen vier uur. De testen op de aangekondigde teststraat van de GGD zijn net als in de rest van het land gratis.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.