Opnieuw stijging van het aantal coronapatiënten in West-Brabant: Breda en Bergen op Zoom 'koploper'

7 augustus 2020 om 15:02 • Aangepast 20 augustus 2020 om 10:17
nl
Nog steeds nemen de besmettingen in West-Brabant toe, met name in de gemeentes Bergen op Zoom en Breda. In Bergen op Zoom zijn er de afgelopen 24 uur vijftien besmettingen bijgekomen, in Breda staat de teller op tien. Daarmee zijn beide gemeentes 'koploper' in Brabant.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Donderdag was er in Bergen op Zoom ook al sprake van een stijging van vijftien coronapatiënten. In Breda ging het donderdag nog om vier patiënten. Burgemeester Depla van Breda wil dat het kabinet vanwege de stijging mogelijkheden biedt om snel lokaal in te kunnen grijpen. Vooralsnog heeft het kabinet die maatregelen nog niet mogelijk gemaakt.

Landelijke toename
Mensen leven de coronamaatregelen slechter na, zei Mark Rutte donderdag in een persconferentie. "Het virus komt als ongenode gast mee achter de voordeur. Denk dus niet: ik kan gerust schouder aan schouder met familie, vrienden of buren op de bank zitten", zei hij. Hij haalde ook de recente toename van patiënten in West-Brabant aan.

De afgelopen 24 uur zijn 519 mensen in heel Nederland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 82 minder dan donderdag. Toen lag dit aantal op 601. Dat blijkt uit het coronadashboard van de Rijksoverheid. Het aantal ziekenhuisopnames is over heel Nederland met vier gestegen en het aantal doden met vier.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!