Kom nou maar van dat dak af! Hein en Niek hebben na 11 dagen op het dak record te pakken

9 augustus 2020 om 10:47 • Aangepast 16 augustus 2020 om 16:24
nl
Dakzitters Hein en Niek hebben hun avontuur er weer bijna op 'zitten'. Rond drie uur verlaten zij hun thuis van de afgelopen week elf dagen: het dak van café Van de Ven in Vessem. Ondanks de hoge temperaturen, hebben ze het goed volgehouden en hebben een nieuw record te pakken. Omroep Brabant is er zondagmiddag om drie uur live bij als de heren van het dak afkomen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De mannen hebben er elf dagen lang één groot feest van gemaakt: vanaf het dak keken Hein van de Pas (25) en Niek van Rooij (25) uit op een groot grasveld dat omgetoverd werd tot een enorm terras. Daar zijn tientallen tafeltjes neergezet, maar ook een podium, bar en waterattractie.

Hein en Niek traden op die manier in de voetsporen van dorpsgenoot Tinus van Heijst, die in 1975 acht dagen op het dak van een café in Vessem zat. Dat kunnen wij beter, dachten ze. En dat hebben ze dus ook nog waargemaakt, mits ze het natuurlijk tot drie uur vanmiddag volhouden.

Goed doel
Hoewel het begon als een ludieke actie, besloten de mannen er een goed doel aan te verbinden. Met het dakzitten hebben de mannen geld opgehaald voor Stichting ALS Nederland.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.