Bedrijfsverzamelgebouw Tilburg zwaar gehavend door brand, ook water- en rookschade in de buurt - Omroep Brabant

Bedrijfsverzamelgebouw Tilburg zwaar gehavend door brand, ook water- en rookschade in de buurt

10 augustus 2020 om 06:07 • Aangepast 17 augustus 2020 om 12:24
De zeer grote brand die zondagavond uitbrak in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg heeft zeker twee bedrijven zwaar getroffen. Een aantal aangrenzende panden liep water- en rookschade op. Tegen halfvier zondagnacht werd het sein brand meester gegeven, waarna de aandacht uitging naar het nablussen. Er raakte niemand gewond en de oorzaak is nog onbekend.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Er werden bijna zestig voertuigen uit onder meer Tilburg, Loon op Zand, Made en Wijk en Aalburg opgeroepen om de vlammen te bestrijden. Wegens problemen met de waterdruk moest een speciaal watertransport worden opgezet om bluswater uit het nabijgelegen Wilhelminakanaal te halen. Ondertussen werd met drones de brandhaard constant in de gaten gehouden. De Kapitein Rondairestraat en een aantal andere straten moesten worden afgesloten.

'Zeer grote brand'
Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was en het pand ingeklemd zit tussen andere gebouwen, schaalde de brandweer al snel op naar zeer grote brand.

"Het is een hele lastige situatie, we kunnen er slecht bij. Omdat we proberen te voorkomen dat het vuur overslaat naar aangrenzende panden, duurt de bestrijding lang", zei een woordvoerder van de veiligheidsregio zondagavond laat.

Nog uren bezig met nablussen
Tegen elf uur maandagmorgen was de brandweer met een man of dertig nog bezig met het nablussen. Deze klus zal ook een deel van de middag in beslag gaan nemen. Dan wordt de aandacht vooral gericht op kleine brandhaarden, die tevoorschijn kunnen komen wanneer de puinhoop die door de brand is ontstaan uit elkaar wordt gehaald.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er vanwege de zomerse temperatuur extra veel aandacht is voor voldoende drinken, eten, zoals energierepen, en rustmomenten.

Een beeld van de schade die de brand heeft aangericht (foto: Eva de Schipper).
Een beeld van de schade die de brand heeft aangericht (foto: Eva de Schipper).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...