Bewoners moeten appartementencomplex in Bladel uit omdat het niet brandveilig is

14 augustus 2020 om 16:38 • Aangepast 21 augustus 2020 om 17:04
nl
Appartementencomplex De Posthof in het centrum van Bladel is vrijdag ontruimd omdat de veiligheid van de bewoners niet kan worden gegarandeerd. Alle bewoners moesten voor vier uur uit het complex zijn waar vorige maand brand uitbrak.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Na de brand in een winkel op de begane grond voerde de veiligheidsregio een inspectie naar de brandveiligheid uit. Daaruit is gebleken dat de situatie onmiddellijk ingrijpen vereist, schrijft de gemeente Bladel in een persbericht.

Het appartementencomplex blijft gesloten totdat het weer veilig is. Voor alle bewoners is onderdak geregeld.

Bewoners vermoeden brandstichting
Bij de brand eind vorige maand in de winkel werden tien appartementen ontruimd. Bewoners zaten midden in de nacht op de stoep voor het complex. Een aantal van hen moest de nacht elders doorbrengen. Niemand raakte gewond.

Volgens enkele bewoners was het niet de eerste keer dat er brand was in het complex. "We hebben een autobrand gehad. En inpandige branden, meubels in een berging en brand in het fietsenhok. En een keer bij het afval. Dus met deze erbij zitten we op vijf of zes", zei een bewoner eerder. Er is dan ook een zeer sterk vermoeden van opzet.

De gemeente zei vorige maand dat er in het afgelopen jaar zeven meldingen zijn gedaan van brand bij het appartemenencomplex en dat er in vijf gevallen mogelijk sprake was van brandstichting. Uit een eerdere brandveiligheidscontrole kwam naar eigen zeggen niks schokkends.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.