Video

Dood van raadslid Jack de Vlieger is 'afschuwelijk voorval met grote impact', aldus burgemeester

24 augustus 2020 om 12:13 • Aangepast 31 augustus 2020 om 11:54
nl
“Een afschuwelijk voorval met een grote impact op onze gemeente”, zo omschrijft burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel de dood van raadslid Jack de Vlieger. “Het grijpt echt diep in. Bij het gemeentebestuur en onze inwoners komt het hard aan. Het is met geen pen te beschrijven.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De 64-jarige Jack de Vlieger werd zaterdagavond dood gevonden in de garage van zijn huis aan Regent Smitsstraat. De politie meldde al snel dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen. Zijn 22-jarige zoon is aangehouden als verdachte.

Burgemeester Looijen gaat als eerste zorgen dat de gemeenteraadsleden en de inwoners van zijn gemeente hun emoties en gevoelens over de dood van De Vlieger kwijt kunnen. Ook wordt er een condoleanceregister geopend. Of de gemeente nog meer gaat organiseren rond de dood van De Vlieger is nog niet duidelijk. “We staan in nauw contact met de familie en overleggen wat hun wensen zijn.”

In de video vertelt burgemeester Looijen over de impact op de gemeente:

Dat de zoon van De Vlieger als verdachte is aangehouden, leidt tot reacties en speculaties. Looijen roept daarom de inwoners op om niet te snel te reageren. “Op sociale media en in de kranten verschijnt van alles. De politie en het Openbaar Ministerie zijn nog bezig met het onderzoek. Wees terughoudend met reageren, ook vanwege de nabestaanden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.