'Zet de tuinstoelen maar vast', zomerstorm Francis trekt vanavond en vannacht over Brabant

25 augustus 2020 om 08:30 • Aangepast 2 september 2020 om 11:43
nl
Het gaat dinsdagavond en -nacht stormen. Er kunnen windstoten voorkomen van 75 tot 85 kilometer per uur en dat kan zeker voor schade zorgen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De storm, die de naam Francis heeft, bereikt in de loop van de dinsdagavond Brabant. “Zeker in het westelijk deel van de provincie kan het wel even pittig zijn", waarschuwt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.

Zeker nu in de zomer de bomen nog vol in het blad staan. “Dat kan wel tot problemen leiden, door afgerukte takken bijvoorbeeld.”

Ook de kampeerders zijn gewaarschuwd: “Zorg maar dat je de spullen rond de tent maar vast opruimt. Ik zou de tuinstoelen maar vastzetten. Anders kunnen ze zo de lucht in gaan.”

Wachten op privacy instellingen...

De zomerstorm wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat over de Noordzee richting Denemarken trekt. Het hoogtepunt van de storm ligt in de tweede helft van de nacht. Maar tot halverwege de woensdag zullen we er wel last van houden, denkt Klaassen. “Ook woensdagochtend is het nog onstuimig. In de loop van de middag wordt het dan weer wat rustiger.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!