Van superhittegolf naar onstuimige herfst: regen en harde wind op komst

23 augustus 2020 om 14:42 • Aangepast 1 september 2020 om 12:20
nl
De superhittegolf ligt net achter ons en we knallen direct de herfst in. De komende dagen zakt de temperatuur en krijgen we te maken met regen, hagel, onweer en harde wind.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

“We gaan typisch herfstweer zien”, zegt Wilfred Janssen, meteoroloog bij Weerplaza. “Ik verwacht veel buitjes in Brabant, die ontstaan door het warme zeewater dat nog voor de deur ligt. En die kunnen ook gepaard gaan met hagel en onweer.”

Dat is niet het enige, het wordt ook flink kouder. “De zomerse temperaturen zien we voorlopig niet terug. De temperatuur ligt rond de 20 graden, en later in de week is het nog maar de vraag of we dat halen.”

Stevige wind
Echt herfstweer dus, waar vanaf woensdag ook nog een stevige wind de kop op steekt. “Wat we zien is een komen en gaan van allerlei depressies”, legt Janssen uit. “Dat brengt veel wind met zich mee. Vanaf woensdag echt een stevige wind, misschien wel een volle windkracht zes.” En dat is niet zonder risico. “Met de bomen nog vol in het blad kan het best zijn dat daar schade bij gaat ontstaan.”

Of we het zomerweer nog terugzien, is nog maar zeer de vraag, zegt Janssen. “Eind volgende week neemt de buiigheid wel wat af. Maar de wind blijft van zee waaien, dus echt warm zal het voorlopig niet meer worden.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!