Oeteldonksche Club: we gaan toch carnavalswagens bouwen op anderhalve meter

26 augustus 2020 om 10:45 • Aangepast 2 september 2020 om 08:44
nl
D’n Elfde van d’n Elfde gaat dan niet door dit jaar, maar de Oeteldonksche Club zegt dat de bouwers wél gewoon beginnen met de bouw van carnavalswagens. Op anderhalve meter. Er staat wat hen betreft nog geen streep door de rest van carnaval.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Dinsdagavond liet de Oeteldonksche Club aan hun leden weten dat hun openingsfeest op de Parade dit jaar wordt afgelast vanwege corona. De risico’s zijn te groot, vertelde Rinske van Kasteren van de Club. “Het samenzijn en het elkaar ontmoeten is juist wat ons feest zo mooi maakt, maar op anderhalve meter met een glaasje bier op, is dat heel moeilijk. Dat willen we niet.”

"Je voelt wel aankomen dat het een andere carnaval wordt dan we gewend zijn."

Maar een streep door de rest van carnaval, dat gaat echt te ver, vindt ze. Daarvoor is het nog te vroeg. “Kijk, je voelt wel aankomen dat het een andere carnaval wordt dan we gewend zijn. De wereld verandert zo snel, het kan elke week anders zijn.”

Een carnaval op anderhalve meter, zou dat kunnen? “Je kunt kijken wat je kunt doen met zitplaatsen en toegangskaartjes. Ik vind het te vroeg om te zeggen: 'We doen helemaal niets'.”

We gaan wagens bouwen op anderhalve meter. Maar of er ook een optocht komt?

En dus wordt er ook ‘gewoon’ begonnen met de bouw van de wagens. “We gaan wagens bouwen op anderhalve meter. Maar of er ook een optocht komt, staat nog helemaal op losse schroeven.” Allemaal om vast te houden aan de hoop dat er toch iets mogelijk is met carnaval in Oeteldonk. “Het mooiste aan het feest is het samen meezingen, samen lachen, samen huilen, samen feesten. Dat wordt anders. En dat doet wel pijn natuurlijk.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.