Verbreding van de A27 tussen knooppunt Hooipolder en Houten mag doorgaan

26 augustus 2020 om 11:15 • Aangepast 2 september 2020 om 11:04
nl
De Raad van State heeft vrijwel alle bezwaren van tafel geveegd die waren ingediend tegen het verbreden van de A27. Dat betekent dat de verbreding van de snelweg tussen knooppunt Hooipolder en Houten kan beginnen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De weg tussen Hooipolder en Houten krijgt extra rijstroken en extra spitsstroken. Ook wordt knooppunt Hooipolder aangepakt. Dat moet ervoor zorgen dat de doorstroming van het verkeer soepeler verloopt.

Bij de Raad van State waren 45 bezwaren ingediend tegen de verbreding. Het merendeel kwam van bedrijven of bewoners in de buurt van de A27, uit gemeenten als Breda, Geertruidenberg en Oosterhout. De meeste bezwaren zijn ongegrond verklaard, maar de minister van Infrastructuur en Waterstaat moet over één punt nog een beslissing nemen.

Uitzicht op restaurant
Het laatste bezwaar gaat over het planten van bomen bij knooppunt Noordeloos. Dat is volgens het ministerie nodig om de bomen te compenseren die ergens anders moeten worden gekapt om de weg te kunnen verbreden. De bezwaarmaker is bang dat door die nieuwe bomen een restaurant aan het zicht wordt onttrokken. In 2022 moeten de werkzaamheden beginnen.

De verbreding is volgens minister Cora van Nieuwenhuizen nodig voor een betere doorstroming van het verkeer. Ze is blij met de beslissing van de Raad van State. Behalve dat er nu een knelpunt kan worden opgelost, is het volgens haar 'ook heel goed voor de bouwsector dat er weer een nieuw groot project beschikbaar komt.'

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.