Zes leerlingen van het Merletcollege in Mill in thuisquarantaine na twee coronabesmettingen

31 augustus 2020 om 13:50 • Aangepast 7 september 2020 om 13:34
nl
Zes leerlingen van het Merletcollege in Mill blijven tot vrijdag in thuisquarantaine nadat twee scholieren uit verschillende klassen het coronavirus bleken te hebben. Dat zegt rector Iedje Heere.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De twee coronabesmettingen kwamen vorige week aan het licht. Daarop deed de GGD bron- en contactonderzoek. Totdat dit afgerond zou zijn, besloot de school dat klassen waarin de twee jonge coronapatiënten zitten, digitaal les zouden krijgen. De twee kinderen komen uit één gezin.

Inmiddels is het GGD-onderzoek afgerond en moeten zes leerlingen tot vrijdag in thuisquarantaine. Zij hebben nauw contact gehad met de twee virusdragers. De andere klasgenoten krijgen vanaf dinsdag ‘gewoon’ weer les in de klaslokalen van het Merletcollege.

Spannend
Rector Iedje Heere spreekt van een ‘goede samenwerking’ tussen de GGD, school, ouders en leerlingen. Volgens haar zijn er geen ouders die hun kinderen uit angst thuis gehouden hebben. “Ouders geven goede input. Zo hopen we de school draaiende te houden”, stelt Heere. “Het is wel spannend. Je hoopt dat zo veel mogelijk leerlingen naar school kunnen blijven gaan.”

Op het Merletcollege dragen alle leerlingen verplicht mondkapjes in de gangen en in de kantine. In de klas mogen ze echter af. De school heeft drie vestigingen: in Cuijk, Grave en Mill.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.