Storing in coronateststraten Rosmalen en Uden: nieuwe afspraak nodig voor tientallen mensen

31 augustus 2020 om 20:56 • Aangepast 7 september 2020 om 20:54
nl
De coronateststraten van de GGD Hart voor Brabant in Rosmalen en Uden zijn maandag een groot deel van de dag buiten gebruik geweest. Ze moesten voortijdig dicht, omdat door een dubbele storing de aanvragen niet konden worden verwerkt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De testen van tientallen mensen moesten hierdoor worden geschrapt. De GGD heeft er alles aan gedaan om voor hen zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te maken, zo laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Afspraken afgebeld
Volgens haar was er een landelijke storing en bovendien ondervonden de locaties in Rosmalen en Uden problemen met de eigen internetverbinding. Hierdoor kon niets verwerkt worden. Wel zijn mensen die een afspraak hadden gemaakt, afgebeld door personeel dat in Rosmalen was gebleven, zo zegt een woordvoerster. Toch kwam een enkeling in Rosmalen én Uden voor een gesloten deur te staan.

Een Helmondse die snel getest wilde worden, werd naar Uden gestuurd. Hier aangekomen kon ze weer omkeren, omdat er een storing was. Zij verwacht nu pas woensdagmorgen op zijn vroegst aan de beurt te zijn. "De GGD heeft er dus niet alles aan gedaan om mij zo snel mogelijk ergens anders te helpen. Ik heb ook niks vernomen van de extra testmomenten", zo laat de Helmondse weten.

Extra inzet
Volgens de woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant is er een team gevormd dat ‘gedupeerden’ opnieuw gaat inplannen. Bij een aantal mensen dat zich maandag had willen laten testen, is dat al gebeurd. Om de achterstand in te lopen, worden er dinsdag- en woensdagavond bij de teststraten extra teams ingezet om de drukte op te vangen.

Ook kan het aantal teststraten in Rosmalen, Uden én Tilburg indien nodig uitgebreid worden, meldt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.