Eindhoven Airport weer plat door zieke luchtverkeersleider

3 september 2020 om 16:36 • Aangepast 10 september 2020 om 18:24
nl
Vanwege een ziekmelding bij de luchtverkeersleiding op Schiphol, ligt het vliegverkeer op Eindhoven Airport donderdag tijdelijk plat. Dat heeft gevolgen voor drie vluchten aan het begin van de avond.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Er is op Eindhoven Airport geen aankomst en vertrek mogelijk tussen kwart over zes en half negen. De vluchten die problemen ondervinden zijn aankomende vluchten uit Krakau, Malaga en Athene.

Wachten op privacy instellingen...

Vrijdag is de Vliegbasis Woensdrecht de hele dag gesloten 'om de continuïteit van luchtverkeersleiding en Eindhoven Airport te waarborgen', zegt de Koninklijke Luchtmacht

7 augustus
Op 7 augustus ging het ook al mis vanwege capaciteitsproblemen bij de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol. Toen waren er de hele ochtend geen vluchten van en naar het vliegveld in Eindhoven mogelijk. Hierdoor liepen ten minste vijftien vertrekkende vluchten vertraging op. Meer dan duizend reizigers werden getroffen.

Er is een groot tekort aan luchtverkeersleiders die de piloten vanaf de grond begeleiden. Er moet tien tot vijftien man bij komen, zei kolonel Marco Zeemeijer, eerder tegen Omroep Brabant. “Ik kan niet uitsluiten dat het weer gebeurt", zei de baas van de militaire luchtverkeersleiding toen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.