Video

Loslopende nertsen zorgen voor onrust in Best: 'Straks heeft zo'n beest corona'

3 september 2020 om 19:43 • Aangepast 10 september 2020 om 19:34
nl
In Best zijn de afgelopen dagen in de wijken Heivelden en Naastenbest allerlei loslopende nertsen gezien. Vorige week werd een konijn doodgebeten en donderdag werd een kip het slachtoffer van een nerts. Mogelijk komen de nertsen van de fokkerij in de gemeente.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Soraya van de Crommert woont aan de Graanvelden en zag donderdag een van de nertsen lopen. "Ik was mijn hond aan het uitlaten op de Biesvelden toen er opeens eentje uit de bosjes kwam." Ze belde gelijk aan bij haar overburen, waar het dier in de tuin liep. Ook meldde ze het bij de gemeente.

"Het is raar dat ze los lopen."

Soraya maakt zich zorgen vanwege het grote aantal nertsen dat in Nederland besmet is met corona. "Het klopt gewoon niet", zegt ze. "Het is raar dat ze los rondlopen. Straks heeft zo'n beest corona en wordt een hond of een klein kind gebeten. Daar zitten we allemaal niet op te wachten."

Aan de Jan Pieterszoon Coenstraat, in de buurt Naastenbest, werd een kip donderdag doodgebeten door een nerts. Het roofdier liep in een tuin en is gevangen door de bewoner. De nerts die vorige week een konijn doodbeet, liep rond op de Heuveleind. Aan de foto's te zien gaat het om drie verschillende nertsen.

Nertsenhouderij
Of de nertsen zijn ontsnapt of bewust zijn vrijgelaten, is niet duidelijk. De eigenaar van de nabijgelegen nertsenhouderij wil liever niet reageren, omdat hij bang is voor negatieve publiciteit. De gemeente heeft de Jagersvereniging ingeschakeld om de nertsen te vangen.

In ons land zijn nu 47 nertsenhouderijen getroffen door het coronavirus. De fokkerij in Best zit daar niet bij.

De nerts aan de Biesvelden. (Foto: Soraya van de Crommert)
De nerts aan de Biesvelden. (Foto: Soraya van de Crommert)
De nerts aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. (Foto: Jago Lachmeijer)
De nerts aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. (Foto: Jago Lachmeijer)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!