Koning Willem-Alexander komt kijken hoe Vliegbasis Volkel personeel werft - Omroep Brabant
Video

Koning Willem-Alexander komt kijken hoe Vliegbasis Volkel personeel werft

9 september 2020 om 15:15 • Aangepast 16 september 2020 om 15:24
nl
Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag in Uden om te zien en te horen wat het Ministerie van Defensie doet om aan voldoende personeel te komen. Hij brengt hiervoor een bezoek aan een proeftuin van waaruit mensen worden geworven voor Vliegbasis Volkel. Kandidaten worden vooral in de directe omgeving gezocht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Defensie werkt hierbij samen met bedrijven en gemeenten in de regio en met ROC De Leijgraaf in Veghel, waar scholieren een sterk verkort mbo-traject kunnen volgen. Tijdens het proefproject worden ook afspraken gemaakt om personeel langer te behouden.

Bekijk hier het bezoek van de koning aan vliegbasis Volkel:

Wachten op privacy instellingen...

Staatssecretaris Barbara Visser koos er voor de Koning mee te nemen naar de proeftuin van Volkel. Ze hebben zich laten bijpraten door militairen over waar zij tegenaan lopen bij het vinden en vasthouden van personeel. Daarnaast hebben ze gezien wat nieuwe manieren zijn om mensen te werven. Zo wordt er niet landelijk, maar vooral lokaal gezocht naar nieuw personeel. En is de opleidingstijd verkort doordat de opleidingen goed op elkaar aansluiten. De keuringen worden lokaal georganiseerd, waardoor de sollicitanten minder tijd kwijt zijn.

Ook in Oirschot en De Peel bestaan zulke proeftuinen. Deze zijn gericht op het aantrekken van werknemers voor respectievelijk de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot en de Luitenant-generaal Bestkazerne bij De Rips.

In juli waren er informatiedagen op de kazerne in Vredepeel:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.