Justitie legt zich niet neer bij vrijspraak van boerenzoon die zou zijn ingereden op marechaussee

15 september 2020 om 16:57 • Aangepast 22 september 2020 om 17:04
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich niet neer bij de vrijspraak van een 18-jarige man uit Udenhout. Volgens de rechtbank in Den Bosch kon onvoldoende bewezen worden dat de boerenzoon zich in juli bij Eindhoven Airport schuldig had gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. De verdachte kreeg geen straf. Het OM blijft achter de aanklacht staan en heeft beroep aangetekend.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De toen 17-jarige Udenhouter werd 6 juli aangehouden. Volgens de politie had hij de dag ervoor met zijn tractor ingereden op een aantal marechaussees. Dit gebeurde tijdens een actie van boeren die avond bij Eindhoven Airport. Ze protesteerden tegen een maatregel van minister Carola Schouten van Landbouw om de stikstof terug te dringen.

De boerenzoon werd opgepakt wegens bedreiging en poging tot doodslag, net als een man van 22 uit Berkel-Enschot. Later werd de aanklacht tegen de Udenhouter afgezwakt.

Teleurstelling
Zowel hij als zijn advocaat, Theo Linssen, reageert teleurgesteld. “We waren verheugd dat de rechtszaak goed was afgelopen. Mijn cliënt reageerde opgelucht. Nu is het jammer dat hij in afwachting van de behandeling bij het hof met iets wordt geconfronteerd. Ik vrees dat het lang gaat duren voordat het gerechtshof zich over deze zaak gaat buigen, gelet op de werkdruk bij de gerechtelijke macht”, aldus Linssen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.