Video

Janine zag haar BMW in een sinkhole verdwijnen: 'Daar gaat m'n auto!'

17 september 2020 om 09:23 • Aangepast 24 september 2020 om 08:34
nl
Het was flink schrikken voor Janine Zwiers uit Boxtel donderdagmorgen. Haar auto op de oprit van haar huis was in een sinkhole gezakt. Dat gat was ontstaan doordat een waterleiding op twee plekken gesprongen was.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De auto verdween met zijn voorwielen in de sinkhole:

Om vijf uur in de ochtend stond de politie bij de Janine op de stoep aan de Dommeloord, vertelt ze. "Ze zeiden: 'U moet niet schrikken, maar uw auto is een een gat gezogen.' En dan kijk je naar buiten... Ja en toen bleek de voorkant van de auto helemaal weggezakt in blubber en zand."

Janine kon er niets meer aan doen. "Je kunt niet naar de auto toe, je kunt hem niet starten. Je kunt eigenlijk alleen wachten op bedrijven die het juiste gereedschap hebben om dit op te lossen."

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

Een takelbedrijf moest eraan te pas komen om de auto uit het sinkhole te takelen. De wagen is nu naar de garage om de schade op te nemen. En ondertussen moet het gat in de straat en de oprit nog worden gedicht.

"Die mannen staat tot hun heupen in het gat."

"Er staan mannen buiten die het gat leegzuigen, allemaal water en zand en modder komt eruit", vertelt Janine. Nu is ook pas goed te zien hoe diep het gat is: "Die mannen staan er tot hun heupen in!"

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

Ze is er ook een paar uur later nog beduusd van. "Het is te bizar voor woorden, maar ja het is de werkelijkheid." Al ziet ze ook de positieve kant: "Er is alleen materiële schade, er is gelukkig niemand gewond geraakt."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.