Hoge koninklijke onderscheiding voor Wim van de Donk: 'Brabander, wetenschapper en bestuurder' - Omroep Brabant

Hoge koninklijke onderscheiding voor Wim van de Donk: 'Brabander, wetenschapper en bestuurder'

18 september 2020 om 17:46 • Aangepast 25 september 2020 om 17:24
nl
Commissaris van de Koning Wim van de Donk is vrijdag benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd omgehangen door zijn echtgenote, Caroline Evers.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Commandeur is de hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau na Ridder Grootkruis en Grootofficier. De onderscheiding is voor iemand die in zijn werk uitzonderlijke prestaties levert. Voor de benoeming zei minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken dat er afscheid wordt genomen van drie Wimmen: "Wim de Brabander, Wim de scherpe wetenschapper en Wim de moedige bestuurder."

Kajsa Ollongren sprak over 'afscheid van drie Wimmen' (foto: Eric Verburgt).
Kajsa Ollongren sprak over 'afscheid van drie Wimmen' (foto: Eric Verburgt).

Dit is niet de eerste onderscheiding die Van de Donk ontvangt voor zijn werk. Afgelopen zaterdag ontving hij de Stadspenning van burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. Die verraste hem aan het eind van zijn laatste officiële optreden in de stad. De Stadspenning is voor iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de stad.

Wim van de Donk stopt officieel op 1 oktober als commissaris van de Koning in Brabant. Daarna gaat hij aan de slag als rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur van de Tilburg University. Van de Donk was elf jaar commissaris van de Koning in Brabant en wordt opgevolgd door Ina Adema.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.