Video

Tienduizenden euro's schade na snelkraak op Bartufique: 'Ze wisten precies waar ze moesten zijn'

29 september 2020 om 11:40 • Aangepast 30 september 2020 om 07:47
nl
De drie daders die maandagnacht inbraken bij kledingwinkel Bartufique in Oss, hebben tussen de veertig en vijftig dure jassen meegenomen. Bayir, de man van de eigenaresse, schat de schade tussen de 40.000 en 50.000 euro.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Rond halfvier kreeg Bayir een telefoontje van de alarmcentrale. Er was ingebroken bij de kledingwinkel. In allerijl vertrok Bayir naar de zaak, waar de politie al aanwezig was.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de daders te werk gingen:

Gericht te werk
“De daders gingen heel gericht te werk”, vertelt Bayir. “Ze wisten precies waar ze moesten zijn. Die mannen hadden een soort werkpakken aan en bivakmutsen op, met daarop van die hoofdlampjes. Ze zijn onherkenbaar.”

De mannen kwamen de winkel binnen door een raam van de pui in te slaan. Daarna werd het rolluik geforceerd. “Toen kwam er een derde dader bij, met een big bag. Ze liepen rechtstreeks naar de dure jassen en die gooiden ze allemaal in die grote zak.” Op de weg naar buiten toe namen ze ook nog spijkerbroeken mee. “Al met al zijn ze drie minuten binnen geweest.”

Grote domper
De schade is groot, zegt Bayir. Hij schat tussen de 40.000 en 50.000 euro. De verzekering kijkt daar dinsdag naar. “Dit was de laatste week in dit pand, we gaan verhuizen. Na het gedoe met het coronavirus is dit de volgende grote domper.”

Twee weken geleden werd een soortgelijke kraak gepleegd op kledingzaak De Paskaemer in Oosterhout. Daar ging het ook om drie daders, die een big bag vulden met dure winterjassen.

In deze video vertelt de eigenaar van De Paskaemer over de kraak op zijn winkel:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.