Streep door carnaval Kruikenstad, Tilburgse stichting gelast alle activiteiten af

29 september 2020 om 11:25 • Aangepast 29 september 2020 om 14:59
nl
De Carnavalsstichting Tilburg heeft dinsdag besloten dit seizoen geen openbare evenementen te organiseren vanwege de coronacrisis. Niet alleen de optocht gaat niet door, ook Kruikenstad in Koor is afgelast.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Patrick Dewez, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg: “Carnaval is het feest van verbroedering, verbinding en naastenliefde. We lachen, drinken en huilen samen, óók, of misschien wel juist, in deze moeilijke coronatijd. Laten we ook dit jaar troost bieden en verbinding zoeken, ook zonder de feesten en ontmoeting waar iedereen zo naar verlangt.”

Er wordt nagedacht over een alternatief. Ook het evenement ‘Elf-elf’, op 11 november staat op de planning. Via een livestream wordt de onthulling van de nieuwe Prins van Kruikenstad bekendgemaakt.

Oss schrapt activiteiten tot carnaval 2021
Ook in Oss zien ze zich genoodzaakt om de openbare activiteiten tot aan de carnavalsdagen niet door te zetten. De opening van het carnavalsseizoen op 6 oktober in de Lievekamp wordt geannuleerd. Ook is er geen 11-11 bal en worden er geen Stadsprins, Jeugdprins en Boerenbruidspaar onthuld.

Hoe het carnaval 2021 eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Stichting Carnavals Viering Oss gaat hierover de komende tijd in overleg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.