Chaos compleet: wel meer dan 30 bezoekers in theaters in Midden- en West-Brabant

30 september 2020 om 17:10 • Aangepast 1 oktober 2020 om 09:52
nl
Theaters en andere culturele instellingen in de regio Midden- en West-Brabant krijgen wél een ontheffing om meer dan dertig bezoekers binnen te laten. Dat heeft de veiligheidsregio daar woensdag bekendgemaakt. Het gaat om theaters waar normaal gesproken meer dan zeshonderd man publiek in past.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Ook in de regio Midden- en West-Brabant hadden theaters en bioscopen gevraagd om een ontheffing van de nieuwe coronamaatregelen die bepalen dat er maximaal dertig personen ergens binnen mogen zijn. Elke veiligheidsregio maakt voor zichzelf een afweging of ze die ontheffing wel of niet verlenen. De regio Brabant-Noord maakte eerder vanmiddag bekend dat niet te doen, de regio Midden- en West-Brabant doet dat dus wel. De veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft nog geen besluit genomen over mogelijke ontheffingen.

600 man publiek
Dat betekent niet dat álle theaters en bioscopen meer bezoekers toe mogen laten. "Het Regionaal Beleidsteam van de Veiligheidsregio heeft besloten slechts zéér beperkt gebruik te maken van deze mogelijkheid. Alleen instellingen met regulier meer dan 600 zitplaatsen kunnen ontheffing krijgen in Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant", zo laat de veiligheidsregio weten.

Ook moeten de theaters en andere culturele instellingen die van de ontheffing gebruik willen maken, voldoen aan alle andere reguliere coronamaatregelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.