Geheime camerabeelden legden schietpartij in Oss vast, leidt mogelijk tot oplossing

3 oktober 2020 om 15:46 • Aangepast 5 oktober 2020 om 11:59
nl
Een geheime camera heeft de schietpartij in het Osse woonwagenkamp vastgelegd waarbij Peter Netten in 2018 om het leven kwam. Dat betekent dat deze beelden wel eens de oplossing voor de schietpartij zouden kunnen zijn.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Dat meldt het Brabants Dagblad. Het gaat om een in het geheim geïnstalleerde observatiecamera van de politie. Uit het strafdossier van Operatie Alfa, dat draait om de criminele familie van Martien R. uit Oss, blijkt dat de camera heeft geregistreerd dat er ’s nachts vanuit een woonwagen is geschoten.

Verdachten schietpartij
Op 4 juni 2018 werd Peter Netten doodgeschoten op het plaatselijke woonwagenkamp in Oss. Verdachten zijn Kaan D. en Anton R. Kaan D. bekende een paar dagen na de schietpartij dat hij Netten had gedood, maar mogelijk deed hij dat omdat Martien R. hem daar 1,5 miljoen euro voor zou betalen. Anton R. is de zoon van topcrimineel Martien R.

Beide verdachten stonden buiten toen Netten dood werd geschoten. Als uit de geheime camerabeelden van de politie blijkt dat hij werd doodgeschoten vanuit een woonwagen, zou dat dus kunnen betekenen dat zowel Kaan D. als Anton R. dat niet hebben gedaan.

Camerabeelden
Het is nog niet duidelijk wat de camera precies heeft vastgelegd, of de beelden scherp genoeg zijn en of degene die schoot daadwerkelijk te zien is. Het Openbaar Ministerie wil volgens het BD nog niet reageren op de vraag of de camerabeelden een cruciale rol kunnen spelen in het strafonderzoek. “Dat doen we in een later stadium.”

Operatie Alfa
Operatie Alfa is een groot onderzoek naar topcrimineel Martien R. en zijn familie. Hij wordt gezien als ‘Godfather' van de Brabantse onderwereld. De operatie is inmiddels al bijna een jaar bezig en tientallen mensen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en grootschalige drugs- en wapenhandel.

Lees in ons dossier alles over Operatie Alfa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.