Alles over Operatie Alfa, het grote politieonderzoek naar de Osse topcrimineel Martien R. en zijn familie.

Artikelen over Operatie Alfa

Strenge regels tijdens rechtszaak Operatie Alfa: officieren van justitie mogen niet worden gefilmd

Tijdens de rechtszaak over Operatie Alfa gelden strenge regels. De officieren van justitie mogen maandag niet worden gefilmd door de media. Dat heeft de rechtbank besloten op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Het is een beslissing die niet vaak wordt genomen. Operatie Alfa draait om de criminele familie van Martien R uit Oss. Hij wordt gezien als godfather van de Brabantse onderwereld. Het OM beschuldigt vijftien verdachten van deelname aan een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en drugsdelicten.

Doorzoeking op het kamp in Oss. (Archieffoto)

Vuurwapen gevonden in verborgen ruimte van gepantserde auto bij inval woonwagenkamp in Lith

Bij het doorzoeken van een woonwagenkamp in Lith is een vuurwapen gevonden. De politie meldde vrijdag dat het wapen werd aangetroffen in een verborgen ruimte boven het dashboardkastje van een gepantserde auto. Ruim honderd agenten doorzochten donderdag het kamp aan de Maasstraat, dat met hekken hermetisch werd afgesloten van de buitenwereld. Inmiddels is het onderzoek afgerond en mogen de bewoners van het kamp weer naar huis.

Schietpartijen en invallen: dit gebeurde er allemaal op de woonwagenkampen in Oss en Lith

Operatie Alfa, het onderzoek naar topcrimineel Martien R. en zijn familie, is nog altijd in volle gang. Een week geleden viel de politie het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss binnen. Daarbij werd het kopstuk van de Brabantse onderwereld samen met twee familieleden gearresteerd. Na meerdere zoekacties in Oss en omgeving stormden ruim honderd agenten donderdag het terrein van een woonwagenkamp op de Maasstraat in Lith op. Een overzicht van alle gebeurtenissen op beide kampen, de afgelopen jaren.

De inval in het woonwagenkamp in Lith. (Foto: ANP)

Achter de schermen bij Operatie Alfa: politie aan het werk op het woonwagenkamp in Lith [VIDEO]

Operatie Alfa is donderdag op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith in volle gang. Nadat er donderdagochtend een explosief op het kamp werd gevonden, heeft de politie de minutieuze doorzoeking van het woonwagenkamp aan het begin van de middag hervat. Het terrein aan de Maasstraat is hermetisch afgesloten met zevenhonderd meter hekwerk. Onze verslaggever kreeg een kijkje binnen de hekken. Neem hier zelf een kijkje achter de schermen van het onderzoek.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision