Drugscrimineel Koos R. vanuit Spanje overgebracht naar Nederlandse cel

3 november 2020 om 15:19 • Aangepast 4 november 2020 om 15:07
nl
Drugscrimineel Koos R. uit Lith is weer in Nederland om hier zijn celstraf uit te zitten. Dat heeft justitie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Hij werd vorige maand opgepakt in Spanje en is inmiddels overgeleverd.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De 66-jarige R. liep op 14 oktober tegen de lamp bij een politiecontrole in Málaga. Zijn overlevering zat al in de planning. Een woordvoerder van het OM wil niet zeggen in welke gevangenis hij nu zit.

Hij werd in juli 2017 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor het rammen van een politieauto tijdens een achtervolging. Na zijn veroordeling was hij jarenlang onvindbaar.

R. werd op 28 oktober 2014 achtervolgd in Lith. Hierbij werden snelheden gehaald tot ongeveer 150 kilometer per uur. Met zijn auto probeerde hij agenten van de weg te drukken, op een straat met bomen. Zijn 61-jarige broer Martin werd overigens eerder al opgepakt vanwege de achtervolging en zit nog vast.

Operatie Alfa
De familie R. is geen onbekende in het Brabantse criminele milieu. Koos R. is de neef van de 49-jarige Martien R., die ook wel de Godfather van Oss wordt genoemd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.