Verdachte van inrijden op cafégangers Rijsbergen zit vast in België

5 oktober 2020 om 10:34 • Aangepast 5 oktober 2020 om 15:46
nl
De 23-jarige man die woensdag werd gearresteerd voor het inrijden op cafébezoekers in Rijsbergen, zit in België in de cel. De Roemeense man werd opgepakt in zijn woonplaats Wuustwezel, zo'n drie kilometer over de grens. Er ligt een uitleveringsverzoek, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie maandagmorgen.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

De man werd woensdag in België opgepakt. Bij een normale gang van zaken zou de verdachte vandaag voor het eerst voor de rechter staan, om voorgeleid te worden. Dat duurt in deze zaak langer omdat de man eerst naar Nederland moet komen.

Waarschijnlijk zal dat binnen een week gebeuren. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Antwerpen zegt dat de verdachte meewerkt aan zijn uitlevering.

De man wordt ervan verdacht vorige week zaterdag met zijn auto op een groep bezoekers in te hebben gereden. De bestuurder verliet die nacht vlak daarvoor boos het café. Hij stapte in zijn auto en reed in op een aantal mensen die op de stoep voor het café stonden. Een van de slachtoffers hield een gebroken rib en gekneusde enkel over aan de actie van de bestuurder.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.