PSV bevestigt enorme transferstunt: Mario Götze tekent contract voor twee jaar

7 oktober 2020 om 01:20 • Aangepast 14 oktober 2020 om 09:39
Mario Götze (foto: OrangePictures).
Mario Götze (foto: OrangePictures).
PSV heeft tijdens de laatste uren op de transfermarkt voor een enorme stunt gezorgd. Mario Götze (28), vorig jaar nog spelend voor grootmacht Borussia Dortmund, versterkt de ploeg van Roger Schmidt. Götze, die na afloop van zijn contract in Duitsland transfervrij was, tekent een contract voor twee jaar in Eindhoven.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De afgelopen periode heeft Götze meerdere malen contact gehad met PSV-trainer Roger Schmidt. "Ik heb enkele prettige gesprekken met Roger gehad en ben steeds serieuzer gaan nadenken over een stap naar Nederland”, zegt Götze op de website van PSV. “Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben en een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden.”

Wachten op privacy instellingen...

Götze brak tussen 2009 en 2013 door bij Dortmund, waarmee hij twee keer kampioen van Duitsland werd en de finale van de Champions League haalde. De aanvallende middenvelder verhuisde daarna naar Bayern München, een overstap die hem door de fans van Dortmund niet in dank werd afgenomen. Na drie landstitels in drie jaar keerde Götze in 2016 terug bij 'BVB'.

Afgelopen seizoen kwam Götze, die Duitsland in 2014 hoogstpersoonlijk naar de wereldtitel schoot, tot vijftien wedstrijden in de Bundesliga. Daarin was hij goed voor drie doelpunten.

De verwachting is dat Mario Götze - net als Marco van Ginkel en Adrian Fein - woensdag gepresenteerd wordt aan pers en publiek.

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...