Woningovervallers dreigen vader en dochter 'kapot' te schieten: vier jaar celstraf

7 oktober 2020 om 14:36 • Aangepast 8 oktober 2020 om 10:00
nl
Twee mannen die dreigden de bewoners ‘kapot te schieten’ bij een gewapende woningoverval in Hoogeloon gaan vier jaar de cel in. De oudste, een 36-jarige man, krijgt ook nog twee maanden gevangenisstraf omdat hij sjoemelde met een valse werkgeversverklaring, zodat hij vrijgelaten zou worden.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De twee reden in april dit jaar naar een huis aan de Ten Eiken in Hoogeloon en belden aan. Ze drongen binnen, richtten een pistool op de bewoner en dreigden hem dood te schieten. Hij schreeuwde om hulp en zijn dochter kwam een kijkje nemen. Ook zij werd bedreigd.

Een van de mannen ging naar boven en vond daar een kluis. De dochter was ondertussen naar buiten gevlucht en trommelde daar wat buren op. De overvaller kwam naar beneden met de kluis. Na een worsteling met de overbuurman liet hij die in de voortuin liggen. Wel bleken er naderhand sieraden te missen.

Valse verklaring
De rechtbank in Den Bosch vindt dat beide mannen (22 en 36) even schuldig zijn. Ze krijgen daarom dezelfde straf. Wel krijgt de oudste er dus nog een straf bovenop vanwege de valse verklaring. Hij wilde worden vrijgelaten tijdens zijn voorarrest, omdat hij anders zijn baan zou kwijtraken. Bij navraag bleek de eigenaar van het bedrijf van niks te weten. Sterker nog: de man werkte er niet eens.

De rechters noemden het een ‘zeer laffe en gewetenloze daad’. Ook hielden ze er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de mannen eerder voor dit soort misdrijven zijn veroordeeld en dat ze de overval blijven ontkennen. Hierdoor krijgen de slachtoffers geen antwoorden op vragen die ze hebben. Zij willen graag weten waarom nou juist zij het doelwit waren en of er een echt pistool op ze werd gericht.

De overvallers moeten de man en zijn dochter schadevergoedingen betalen van ieder ruim 3000 euro.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.