Mondkapjesweigeraar die buschauffeuse mishandelde nog niet opgepakt

10 oktober 2020 om 16:02 • Aangepast 12 oktober 2020 om 11:18
nl
De man die vrijdag in Dongen een buschauffeuse mishandelde nadat hij weigerde een mondkapje te dragen, is nog niet opgepakt. De man werd agressief nadat de buschauffeuse zei dat hij zonder mondkapje niet mee mocht. Bij het verlaten van de bus op de Monseigneur Nolenslaan reageerde de man boos en mishandelde hij de bestuurster.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Een andere passagier is nog achter de agressieve reiziger aan gerend maar raakte hem kwijt. Hij verdween in de richting van voetbalvereniging Dongen. De gewelddadige man was bij het instappen door de chauffeuse al gewezen op de verplichting om een mondkapje te dragen. In Dongen sprak de chauffeuse de reiziger opnieuw aan en ging het mis.

Bus verlaten
De man zei geen mondkapje te hebben waarop de bestuurster vertelde dat de man dan de bus moest verlaten. Buiten ging de man zo fysiek tekeer tegen de chauffeuse dat die gewond achter bleef. Een andere reiziger ging nog achter de boze man aan. Anderen ontfermden zich over de vrouw.

Volgens een woordvoerder van busmaatschappij Arriva is sinds de invoering van het mondkapje de agressiviteit onder reizigers gestegen. "Gelukkig uit zich dat meestal verbaal. Er zijn ook onderlinge discussies tussen passagiers. Soms wordt er gespuugd. Dit is helaas een nieuw dieptepunt nu er fysiek geweld aan te pas komt."

De bus reed van Tilburg naar Oosterhout via Dongen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.