Horecabaas vreest voor nog langere sluiting van kroegen en restaurants: 'Kan wel januari worden' - Omroep Brabant

Horecabaas vreest voor nog langere sluiting van kroegen en restaurants: 'Kan wel januari worden'

13 oktober 2020 om 20:04 • Aangepast 15 oktober 2020 om 12:31
Ruud Bakker van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.
Ruud Bakker van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.
Begrip, maar vooral teleurstelling en vrees bij Ruud Bakker, horecaondernemer en voorzitter van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Samen met zijn personeel keek hij naar de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de nieuwe coronamaatregelen. “Het was doodstil in de zaak."
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Het is zonde dat we weer in een lockdown terechtkomen. Aan de ene kant is het terecht, er zijn veel te veel besmettingen”, zegt Bakker. “Maar het is ook zonde dat er weer naar de horeca gekeken wordt. Het is weer de horeca die zich op moet offeren.”

Kroegen en restaurants moeten woensdagavond vanaf tien uur volledig dicht. Dit kondigden Rutte en De Jonge aan samen met andere aangescherpte maatregelen. Een gedeeltelijke lockdown, wordt het genoemd.

'Zal wel langer duren'
De regels gelden voor tenminste vier weken. Bakker verwacht dat het langer duurt dan een maand. “Ik ben bang dat het wel iets van januari wordt voordat we weer open kunnen zo", zei hij. "Dit wordt de genadeslag voor veel bedrijven."

Volgens hem zou een op de drie kroegen wel eens kunnen omvallen door de tijdelijke sluiting. "Ik ben bang dat in Eindhoven alleen al dertig procent weg gaat vallen, dat die het niet vol kunnen houden”, zei hij tegen Omroep Brabant.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...