Wedstrijd TOP Oss afgelast, opnieuw spelers besmet volgens KNVB

23 oktober 2020 om 17:17 • Aangepast 26 oktober 2020 om 09:59
nl
De wedstrijd van TOP Oss tegen Jong Utrecht die vrijdagavond gespeeld zou worden, is van de baan. Opnieuw zijn spelers van de Brabantse club positief getest op corona. De club laat bij een ander laboratorium nog een nieuwe test doen, maar die uitslag is er niet op tijd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Voor een voetbalwedstrijd worden alle spelers getest. "Uit tests bij het lab van de KNVB blijkt dat opnieuw spelers van TOP Oss zijn besmet", zegt clubarts Jan van Asseldonk tegen Omroep Brabant. "Er is met diezelfde stalen ook nog een tweede test gedaan bij dat lab en dat was weer positief."

Fouten
Dinsdagavond moest de voetbalclub al spelers aan de kant houden, omdat er toen ook drie spelers besmet zouden zijn met het coronavirus, volgens het laboratorium waar de KNVB mee samenwerkt. Nog tijdens de wedstrijd tegen Den Bosch bleek echter dat er een fout was gemaakt. De spelers hadden gewoon op het veld kunnen staan.

De KNVB besloot daarna om voortaan bij alle tests het resultaat te dubbelchecken.

Eigen test
Van Asseldonk heeft na de eerdere problemen gemengde gevoelens bij de nieuwe positieve test, hoewel die nu dus dubbel is uitgevoerd. "Ik heb nieuwe stalen afgenomen en die worden naar een ander lab gestuurd. Maar voorlopig staan alle seinen op rood. We willen geen risico nemen, dus de wedstrijd van vanavond gaat niet door."

Vanwege de privacy maakt de club niet bekend welke spelers nu besmet zijn.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!