Bewoners terug in flat na vondst explosieve stof: geen idee van wie dat schuurtje is - Omroep Brabant
Video

Bewoners terug in flat na vondst explosieve stof: geen idee van wie dat schuurtje is

26 oktober 2020 om 09:04 • Aangepast 2 november 2020 om 16:35
nl
Een bewoner reageert maandagochtend opgelucht als hij aankomt bij de flat aan de Schutskampstaat in Den Bosch waar hij woont. Net als de andere bewoners moest hij zijn huis uit nadat er zondag een explosieve stof werd gevonden in een berging in de flat. De huurder in wiens berging het gevaarlijke spul werd gevonden, was zondag niet thuis. Er is nog niemand aangehouden.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door
Sandra Kagie & Noël van Hooft

“Het kan ook zomaar ontploffen als je binnen bent." De flatbewoner die maandagochtend terug naar huis mocht na de ontruiming, is opgelucht dat de politie en brandweer op tijd konden ingrijpen. “Dit is dan toch een soort zegen.”

De bewoner, die op de tweede verdieping van de flat woont, is dus vooral dankbaar voor de inzet door de politie en brandweer. Hij wil maandagochtend, als hij terugkomt van vrienden waar hij de nacht mocht doorbrengen, zo snel mogelijk terug naar zijn katten. Want ook die moest hij zondag achterlaten toen hij zijn huis uit moest.

“We zaten heerlijk te eten toen er op de deur werd gebonsd, heel hard”, vertelt hij. “Het was de brandweer die vertelde dat iedereen het pand moest verlaten omdat er een explosief was gevonden.”

Niet echt verbaasd
De man woont nog niet zo lang aan de Schutskampstraat, maar helemaal verbaasd over de vondst is hij niet. “Je wilt zoiets niet verwachten”, antwoordt hij op de vraag of hij dit aan zag komen. Hij heeft geen idee van wie de berging is waar de stof werd gevonden. Ook weet hij niet wie er in het bijbehorende appartement woont.

Wachten op privacy instellingen...

Dat geldt ook voor een man die op de benedenverdieping van het complex woont. Ook hij komt maandagochtend thuis nadat hij de nacht elders heeft doorgebracht. "Of hij is geschrokken? Dat wel. Je weet niet precies wat er aan de hand is. En hoelang het gaat duren”, zegt hij. Normaal is het in de buurt volgens hem rustig. “Ik woon hier al 34 jaar”, zegt hij. “Ik ben hier niet weg te branden. Ook nu niet.”

Beveiligers
Net als zondagavond staan er ook maandagochtend nog beveiligers bij de ingang van het flatgebouw. Rond middernacht rondde de politie het onderzoek voorlopig af. Later maandag gaat het onderzoek verder. "Dan moet je denken aan een huiszoeking en forensisch onderzoek", laat een politiewoordvoerder weten.

Welke stof er zondag precies werd gevonden en hoeveel wil de politie ook maandagochtend in het belang van het onderzoek nog niet zeggen. De stof werd vanwege de veiligheid op een andere plek vernietigd. Er is in de zaak nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar de huurder van de flat en van de berging waar het explosieve materiaal werd gevonden. Dat is een en dezelfde persoon. In de bewuste flat was zondag niemand aanwezig. De politie ging zondag naar de flat op basis van een tip dat er mogelijk explosieve stof zou liggen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.