Bewoonster van ontruimde flat in Den Bosch opgepakt voor explosieve stof in haar berging

26 oktober 2020 om 15:37 • Aangepast 27 oktober 2020 om 17:08
nl
Een bewoonster van het ontruimde appartementencomplex aan de Schutskampstraat in Den Bosch is maandag aangehouden. Het gaat om de huurder van het appartement en van de berging waar zondag explosief materiaal werd gevonden. De vrouw meldde zich op het politiebureau en zit inmiddels vast.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie ging zondag naar het flatgebouw na een tip dat er mogelijk iets gevaarlijks zou liggen. Agenten vonden niet veel later een explosieve stof in een berging in de flat. Alle bewoners moesten daarom de nacht elders doorbrengen. Inmiddels mogen zij weer naar huis.

Welke stof er zondag precies werd gevonden en hoeveel wil de politie ook maandag in het belang van het onderzoek nog niet zeggen. De stof werd vanwege de veiligheid op een andere plek vernietigd.

In het bewuste appartement was zondag niemand aanwezig. Net als zondagavond staan er ook maandagochtend nog beveiligers bij de ingang van het flatgebouw. De politie zegt de komende tijd 'geen ontwikkelingen' te kunnen melden. "Dat laat het onderzoek niet toe", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.