Werkstraffen geëist tegen minderjarige relschoppers bij Pegida-demonstratie in Eindhoven

26 oktober om 17:32 • Aangepast 29 oktober om 09:20
Politie in actie tijdens rellen in Eindhoven (archieffoto)
Politie in actie tijdens rellen in Eindhoven (archieffoto)
Tegen twee jongens die zich zouden hebben misdragen tijdens de Pegidademonstratie bij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven zijn werkstraffen geëist. De Eindhovenaren van achttien jaar oud stonden maandag in Den Bosch voor de kinderrechter. De demonstratie liep mei vorig jaar uit de hand.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een van de jongeren wacht mogelijk een werkstraf van 60 uur en nog eens 80 uur als hij binnen twee jaar opnieuw in de fout gaat. Ook zou hij begeleid moeten worden door de jeugdreclassering. De tweede verdachte hoorde een werkstraf van 100 uur eisen.

Varkenslap
Op zondag 26 mei 2019 liepen ongeveer twintig aanhangers van de anti-islambeweging Pegida door de straten van Eindhoven richting de Al-Fourqaan Moskee. Daar wilden zij onder meer een varkenslap eten en toespraken houden.

Honderden jongeren verzetten zich daartegen en probeerden de Pegida-aanhangers tegen te houden. Dat ging gepaard met geweld waarbij stenen en andere voorwerpen naar hen en naar de politie werden gegooid. Vier agenten raakten daarbij lichtgewond. Een zaak tegen een derde, minderjarige verdachte is aangehouden tot 6 november.

Vrijspraak
Vorige week stonden al elf mannen (tussen de 20 en 47 jaar) voor de politierechter. Zij kregen voor hun aandeel bij de rellen taakstraffen van 120 uur tot 240 uur te horen. Ook kregen ze twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Twee verdachten werden vrijgesproken.

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...