De schrik zit er goed in nadat auto beschoten werd in Valkenswaard: 'Straks schieten ze mis' - Omroep Brabant

De schrik zit er goed in nadat auto beschoten werd in Valkenswaard: 'Straks schieten ze mis'

28 oktober 2020 om 08:57 • Aangepast 28 oktober 2020 om 12:11
nl
De politie doet onderzoek (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie doet onderzoek (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De schrik zit er goed in bij bewoners van de Jeneverbeslaan in Valkenswaard. Een geparkeerde auto in de straat werd dinsdagnacht onder vuur genomen. “Het is toch voor je huis. Voor hetzelfde geld schieten ze mis”, zegt een bewoonster. De auto stond bij haar voor de deur.
Profielfoto van Maaike CnossenProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door
Maaike Cnossen & Noël van Hooft

De vrouw hoorde iets na half elf drie knallen. Ze keek naar buiten en zag een auto wegrijden. Ze probeerde daarna wat te slapen, maar vanwege alle commotie in de straat en het onderzoek van de politie lukte dat niet echt.

Een van haar buren hoorde ook harde knallen. Zij heeft het over vier ‘hele harde’. “Niet normaal hoe hard. Ik keek meteen uit het raam of ik rook zag van bijvoorbeeld vuurwerk, maar ik heb niks gezien”, vertelt ze. De vrouw hoorde woensdagochtend pas van een vriendin dat er geschoten was in de straat. “Dat is schrikken. Maar ik woon hier verder keifijn. We hebben eigenlijk nooit overlast.”

'Het is hier altijd rustig'
Een vrouw die een stuk verderop in de straat woont, loopt langs de plek waar de auto stond. Het verbaast haar ook dat het gebeurd is. "Het is hier is altijd rustig. Een stuk verderop zijn wel al twee keer auto's uitgebrand."

Een andere buurtbewoonster is zich rot geschrokken. "Ik zat rond halfelf lekker op de bank tv te kijken toen ik de knallen hoorde. We dachten aan vuurwerk. Mijn man heeft nog wel een auto zien wegrijden." Haar zoon kwam naar beneden omdat hij ook schrok van de enorme knallen. "We gingen toen nog uit van gewoon vuurwerk. Dat gebeurt vaker."

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

Maar de schrik kwam toen ze hoorde dat er geschoten was. "Dat is gewoon voor ons huis. Wij zaten op de bank en voor hetzelfde geld gaat het mis. Je hoort vaak over een verdwaalde kogel."

Gerichte actie?
Of het om een gerichte actie gaat, is niet duidelijk. "We houden alle mogelijkheden nog open, dus ook of het om een gerichte actie gaat", laat de politie weten. Er is nog niemand aangehouden. Twee vrouwen zeggen dat de auto van een man is die in een hoekhuis woont dat vol hangt met camera’s en is afgeschermd met rolluiken.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.